Verkeersborden fiets | Wat Moet je Weten? Regels & Informatie

Verkeersborden fiets

Fietsen maken gelukkig nog altijd een belangrijk deel uit van het verkeer in Nederland en is dat zo gek ook niet. Er zijn immers in de meeste gevallen wel de nodige voorzieningen getroffen en horen bij die speciaal aangelegde infrastructuur ook de nodige borden. Die zijn niet alleen voor de fietsers, maar alle overige deelnemers van het verkeer. Er mag geen twijfel over bestaan waar de borden voor staan en wordt er bij het scooter theorie examen zeker de aandacht op gevestigd. .

Fiets verkeersborden

Het zijn er zo op het oog niet zo veel, maar vergis jij je juist daarin. Indien je alles series van het verkeersborden overzicht langsgaat, zal je er toch wel een aantal tegenkomen. Het bekendst is wellicht het blauw verkeersbord met fiets (G11) erop getekend, welke een verplicht fietspad aangeeft. Ook de rechthoekige (G13) blauwe met het opschrift �fietspad� is een bekende en geeft dat een niet verplicht fietspad aan. Er zijn om geen ruimte te laten voor twijfels ook borden die aangeven dat er tegenliggers verwacht kunnen worden op het fietspad en helpt dat zeker tal van ongelukken te voorkomen. Het eind van een fietspad wordt aangegeven middels hetzelfde bord, maar een rode streep dwars erdoor getrokken. Let er wel goed op, dat bij verlaten van zo een verplicht fietspad, er wat wat extra aandacht besteedt zal moeten worden aan het verkeer. .

Verkeersbord fiets bromfietspad

Tweewielers zijn niet alleen beperkt tot fietsen, maar horen zeker bromfietsen daar ook bij. Afhankelijk van de situatie, zal er sprake zijn van een gecombineerd pad en moet de nodige voorzichtigheid worden aangehouden. De maximumsnelheid bedraagt er 25 km/u en mogen verder ook snorfietsen en elektrische fietsen er gebruik van maken.

Het verkeersbord fiets heeft dus met meer dan fietsen alleen te maken en is dat iets wat bij gebruik van het fietspad zeker in gedachten moet worden gehouden. Er is op publieke plekken zoals parken vaker ook duidelijk aangegeven waar fietsers terecht kunnen. Niet alleen op de paden waar de fiets zich wel of juist niet op mag bevinden zijn er verkeersborden fiets te vinden, maar ook plekken waar ze bijvoorbeeld niet gestald mogen worden of waar het juist verplicht is om ze achter te laten. .

Fietsen maken een belangrijk deel uit van het verkeersbeeld in Nederland en ontbreekt het er daarom dus niet aan de nodige verkeersborden. Het belangrijkst zijn wellicht de verplichte fietspaden en zijn die ingesteld om de veiligheid van de verkeersdeelnemers te waarborgen. Ook snorfietsen mogen gebruik maken van zulke fietspaden en zijn er aparte borden die aangeven wanneer er verkeer van de tegenovergestelde richting verwacht mag worden. .