Afrijden CBR| Wat Moet je Weten? Regels & Informatie

Afrijden CBR

Een groot moment waar je zeker op zit te wachten, is het praktijkexamen. Na het behalen van de scooter theorie examen en het praktijk examen kan je immers geheel zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Wat geeft dat nu eens een apart gevoel. Met succes afronden van het examen vergt wel de nodige voorbereidingen en wel in de vorm van jouw inzet. Flink oefenen hoort daar ook bij thuis.

Wees zeker van jezelf tijdens CBR afrijden

Daar gaat alles er precies zo aan toe als bij het echte en is het zelfs mogelijk om voor bepaalde onderdelen op zo een wijze vrijstelling te krijgen. Het moet daarbij voor de instructeur wel duidelijk zijn dat jij je zelfverzekerd voelt achter het stuur. Dat kan jij op jouw beurt weer bewerkstelligen door niet alleen vaker te hebben geoefend, maar er ook gerust tegen aan te kijken. Er gaat niets mis zolang je de regels in gedachten haalt en naar de instructeur luistert. Starten en afrijden maar.

Oefen eerst voordat je aan het praktijk examen CBR begint

Voordat je een datum voor het praktijk examen CBR aanvraagt, zal er dus flink worden geoefend. De instructeur weet als geen ander wat je te wachten staat en zal de nodige tips meegeven. Dit is al een groot pluspunt en heeft elke rijschool er natuurlijk baat bij dat bij het CBR examen praktijk een hoog slagingspercentage wordt behaald.

Nadat het examen is afgelegd krijg je meteen te horen wat de uitslag is en kun je zelfs meteen bij het Gemeentehuis langs voor de registratie. Indien alles vlot verloopt, is het mogelijk om op de dag van het examen na afloop, zelfstandig achter het stuur van de auto plaats te nemen. De aanvraag van een datum voor het examen kan overgelaten worden aan de rijschool, maar kan het ook zelf ter hand worden genomen wanneer je over een Digi-D account beschikt. Zorg er altijd wel voor, dat er voldoende geoefend is.

Met de wijze waarop afrijden CBR in elkaar zit wordt de examenkandidaat gelijk gerust gesteld en moet dat ervoor zorgen, dat de slagingskansen omhoog gaan. Naast een identiteitsbewijs, is er ook een bewijs nodig van de bevestiging van de examendatum en wordt er een ogentest afgenomen.